Verzekeraars maken woekerwinsten bij uitkerende pensioenen


Als je een kapitaal heb opgebouwd in je beschikbare premiepensioen, moet je uiteindelijke een uitkering aankopen.

De overheid heeft bepaald dat dit in een levenslange uitkering moet, tja en verzekeraars rekenen graag naar zichzelf toe.

Als je nu 66 bent heb je als man statistisch nog 18 jaar en 3 maanden, koop je een uitkering aan bij een verzekeraar met 215000 euro, dan krijg je  levenslang 894 per maand, bij overlijden vloeit alles naar de verzekeraar, maar ze lopen ook het risico dat je heel oud wordt dus dat zou in principe hetzelfde moeten zijn als dat je 215000 deel door 18 jaar en 3 maanden. Toch?

Echter 18 jaar en 3 maanden x 895,-  = 196.005 dus de verzekeraar strijkt gemiddeld per klant op 215.00 – 196.005 = bijna 19.000 euro, dat is lekker makkelijk verdiend !.

En dit “elitevolk”  wil provisietransparantie voor schadevezekeringen afdwingen zodat het volk nog slechter geïnformeerd gaat worden.

Het trieste is dat de overheid voorschrift dat pensioen levenslang moet zijn en dat je dus alleen bij verzekeraars terecht kunt. Bancair geeft een veel betere uitkering, maar de sterke lobby van verzekeraars houdt het tegen.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s