Hypotheekfraude bij ABN-AMRO


Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft wegens hypotheekfraude en oplichting 14 maanden cel geëist tegen een man uit Arnhem. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Het OM wil ook dat de man de restschuld van € 500.000 terugbetaalt.

Het blijkt uit het hele artikel (zie link) dat de woning later per executie is geveild voor 60.000, terwijl deze enige jaren ervoor meer dan 500.000 heeft gekost.

Je gaat dan toch denken:

  • Staat dit geval op zich of heeft de ABN-AMRO nog meer van dit soort fraudeurs in portefeuille.
  • Hoe zit het met de zorgplicht inzake de opbrengst bewaken voor hun klant, het ontvangen bedrag van 60.000,- staat in mijn ogen in erg schril contrast tot de aanschafprijs van 550.000,-. Zouden de richtlijnen van de NHG gevolgd zijn, dan was deze woning niet verkocht voor dit bedrag.
  • Hoe zit het met de controle van dossiers en stukken, ik dacht dat men tegenwoordig ook een belastingaangifte dient in te leveren, lopen de procedures wel goed bij de ABN-AMRO of knijpt men (al dan niet bewust) een oogje toe?

Waar twee vechten hebben twee schuld en ik zie hier nog geen onderzoek van de AFM aangekondigd maar waar rook is is vuur en dit zou wel eens het topje van de ijsberg kunnen zijn.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s