Dino’s uitgestorven door zwaartekracht?


De aarde draait nu zodanig dat het oppervlaktesnelheid rond de evenaar 1500 km per uur bedraagt.

Wat was deze snelheid en dus de omwentelingssnelheid voor de impact van de meteoriet die de grote landdieren deed uitsterven? Veel hoger?

Als er een meteoriet inslaat is de kans dat deze uit het midden inslaat het grootsts, dat zou betekenen dat de korst een duw krijgt , met of tegen de draairichting en ook de as van de draaiing kan veranderen.

Stel dat de draaisnelheid een stuk hoger lag en dat de korst een duw kreeg tegen de richting, dan kan de korst tijdelijk veel langzamer zijn gaan draaien. De kernsnelheid bleef nagenoeg gelijk dus na enige tijd heeft de kost weer door de wrijving de snelheid van de onderliggende lava benaderd. Door het verschil in snelheid is de relatieve stroomsnelheid van het vloeibare gesteente ten opzichte van de korst veel hoger geworden, dit heeft een tijd sterk verhoogde vulkanische activiteit veroorzaakt.

Draaiing zorgt voor een middelpuntvliedende kracht, heft dus een stukje zwaartekracht op, zou het kunnen zijn dat de langnekken hun kop niet meer omhoog kregen omdat de spieren hier niet op waren ingesteld?

De platte dieren zoals krokodillen en schildpadden en waterdieren hebben veel minder last van een tijdelijk hogere zwaartekracht.

Robert Post

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s