Schaliegas vergiftigt drinkwater


En dat is geen bij-effect maar het hoofddoel zodat de NWO nazi’s grof geld kunnen verdienen aan de verkoop van drinkwater, er alles in kunnen doen om vruchtbaarheid en gezondheid te beïnvloeden en zo de agenda van de Georgia Guidestones te volgen.

Schaliehausse VS in gevaar door watertekort

De omvangrijke winning van schaliegas en -olie heeft Amerikaanse energieconcerns vanwege het hoge waterverbruik op een ramkoers gebracht met andere watergebruikers. Dat stelde Ceres, een samenwerkingsverband van beleggers, maatschappelijke organisaties en bedrijven, woensdag.
Volgens Ceres ligt bijna 40 procent van alle olie- en gasbronnen die sinds 2011 zijn geboord in gebieden met extreme watertekorten zoals Californië, Colorado en Texas. Bedrijven als Chesapeake Energy, EOG Resources, ExxonMobil en Anadarko Petroleum worden genoemd als grootste waterverbruikers.

Toekomst schaliegas in EU minder stralend, spoelwater radioactief

Combinatie natuurlijke radioactiviteit en Europese regels blijkt funest
Terwijl Total chef  Christophe de Margerie zich verheugt op de minder strenge schaliegasregels in de EU loopt de Britse winning vertraging op. Het spoelwater blijkt bij nader inzien radioactief afval, melden Britse media.
Boorbedrijf Cuadrilla zou een aantal lopende vergunningsaanvragen uit eigen beweging hebben ingetrokken, toen het er achter kwam dat het geen kant-en-klare technische oplossing voor dit probleempje bij de hand heeft. Dit ongetwijfeld tot grote schrik van de regering-Cameron, voor wie het schaliegas niet hard genoeg kan stromen. Cuadrilla is wel van plan om nieuwe aanvragen in te dienen maar kan niet zeggen op welke termijn.
De radioactiviteit blijkt van nature in de bodem te zitten op plekken waar Cuadrilla boort.. Tijdens het ‘fracken’ worden de elementen in kwestie versneld de bodem uit gespoeld, waarna ze mét het spoelwater naar boven komen.
Het zou onder meer gaan om uranium, thorium en radium, dat laatste in concentraties die een factor 90 boven de natuurlijke concentratie in drinkwater liggen. Dat houdt in dat het spoelwater volgens de nieuwste Europese regels (uit oktober 2011) onder de richtlijnen voor radioactief afval valt.
Tijdens proefboringen heeft Cuadrilla al acht miljoen liter van dit water laten weglopen in het Manchester Ship Canal. Op dat moment was het volkomen legaal maar tegenwoordig zou het dus niet meer hebben gemogen, want het toegepaste zuiveringsproces kreeg de radioactiviteit er niet uit.
Er zou wel een decontaminatieproces in de maak zijn maar voorlopig werkt dat alleen op kleine schaal. De BBC suggereert bovendien dat de verwerking niet on-site kan en dat het water per tanker zal moeten worden afgevoerd.
bron: BBC News, Daily Express <!–

–>

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s