Moeder natuur ontmaskert Monsanto als grote bedrieger


Het tijdschrift ‘Modern Farmer’ ontdekte dat er een beweging is onder boeren die deze genetically modified organisms (GMO) mijden, uit puur economische redenen alleen al.. “We hebben gewoon minimaal dezelfde, maar vaak hogere opbrengsten met natuurlijk zaden”, aldus gewasconsultant Aaron Bloom, over GMO-zaden.

lees hier het gehele artikel.

Het zijn en blijven ratten

Als een Franse wetenschapper in een onderzoek met ratten aantoont dat GMO producten kanker veroorzaken dan wordt er gezegd dat hij de verkeerde en te weinig ratten gebruikt.

GMO-rattenman: ‘regulatory science’ is een hoer

De Franse onderzoeker Gilles-Eric Séralini werd door de redactie van Food and Chemical Toxicology gevraagd de rattenstudie die zou aantonen dat GMO RoundUp Ready mais voor kanker zorgt vrijwillig terug te trekken. Doet hij dat niet, dan zullen de onderzoeksresultaten verwijderd worden door de redactie. Vandaag maakte Séralini bekend niet te piekeren over terugtrekking. Dat meldt Le Monde.

Voedselallergieën:
zijn een wereldwijde epidemie geworden en de reguliere medische wetenschap kan dit niet genezen.Het verschijnsel is in alle hevigheid toegenomen na de goedkeuring van de eerste GMO producten van bedrijven zoals Monsanto.De Partij voor de Dieren wil een verbod op het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddelen, te beginnen in de Hoeksche Waard. Dat blijkt uit vragen die de Zuid-Hollandse afdeling van de partij heeft gesteld aan alle gemeenten in het gebied.

Gemeenten gebruiken vaak middelen zoals Roundup om stoepen, straten, speelplaatsen en schoolpleinen onkruidvrij te houden. Volgens de PvdD hebben die stoffen ernstige effecten op de gezondheid van mensen en dieren. Steeds vaker wordt Roundup in verband gebracht met allerlei ziekten bij mensen, maar ook met bijensterfte en vervuiling van het oppervlaktewater.

Miljoenen ballen hun vuist tegen Monsanto

Gigantische opkomst bij de wereldwijde protestmars tegen Monsanto en kornuiten.
Geschat wordt dat gisteren wereldwijd meer dan 2 miljoen mensen in 52 landen gedemonsteerd hebben tegen de zadengigant Monsanto. De demonstranten wouden met March Against Monsanto de gevaren van gentechvoedsel onder de aandacht brengen. Volgens oprichtster en organisator Tami Canal werden er in 436 steden in 52 landen tegen de werkwijze van Monsanto geprotesteerd.
Frankenfood is genetisch gemodificeerd, de zaden zijn ‘gedesigned’ (meer geluk dan wijsheid) en de planten worden immuun tegen insecticiden en herbiciden, bijvoorbeeld RoundUp. Daarnaast probeert men op deze wijze ook de voedselwaarde en de productie te verhogen. In de VS  is mais, katoen en soja hoofdzakelijk afkomstig van de gentechboeren en ondertussen groeit ook de bezorgdheid over mogelijke gevolgen voor mens en milieu.
Vooral de laatste jaren verzetten meer en meer NGO’s zich tegen het gebruik van gentech. In de VS heerst er op dit moment een vurige strijd over het labellen van gentech. Dit terwijl vele wetenschappers en de overheid het gebruik juist promoot, de techniek is volgens hen 100% veilig.
De beweging March Against Monsanto is pas enkele maanden oud, Canal maakte op 28 februari een Facebook pagina aan en riep op om te gaan protesteren tegen de praktijken van Monsanto en soortgenoten (DuPont, Pioneer, BASF enz.). Indien er 3000 mensen zich aansloten bij mijn actie dan was het voor mij al een succes geweest. En nu hebben meer dan 2 miljoen mensen hun stem laten horen, onvoorstelbaar!
Canal kreeg onder andere hulp van Anti-Media Canal, deze promoten digitale anarchie en droegen zeker bij aan het wereldwijde grote succes. Canal is ervan overtuigd dat het digitaal activisme bijdraagt aan de bewustwording en is blij dat de protesten vreedzaam zijn verlopen en dat er geen arrestaties hebben plaatsgevonden.
Het was fantastisch om te zien hoe de mensen, met totaal verschillende achtergronden, zich wereldwijd verzamelden om te strijden tegen Monsanto. Canal en mede activisten zullen doorgaan met hun strijd tegen GMO en neiuwe acties plannen. Niet Monsanto maar wij: de mensen bepalen hoe ons voedsel eruit ziet! De gentech boevenbende vernietigen onze planeet en verwachten dat wij toekijken? Niet dus!
Ondertussen komt de persafdeling van Monsanto met het bericht dat zij de mening van de activisten respecteren. Maar in hun mening ondersteund de corporation juist hogere voedsel rendementen. Gentech maakt besparingen op water en energie juist mogelijk en kan de hele wereld voeden.
Wat vele Amerikaanse activisten vooral frusteert is dat de voedselwaakhond, Food and Drug Administration (FDA), organische voedselproductie de ene na de andere beperking oplegt en vervolgens nog niet eens de moeite waard vindt om gentech voedsel te labelen. Zo werd deze week nog door de Senaat een wet afgewezen waarbij de afzonderlijke Staten de mogelijkheid bezitten om gentech labelling te eisen.
Maar Monsanto, DuPont & Co, Pioneer etc. voelen nattigheid. De lobbyclub Biotechnology Industry Organisation, afkorting (mag ik ff een teiltje) BIO verklaart dat het labelen van bepaalde producten voor de kritische consument een hulpmiddel is. Maar indien men al het gentech voedsel zou willen labelen dan raakt de consument in de war. Men denkt dat gentech gevaarlijk zou kunnen zijn. Dit terwijl de FDA wettelijk verklaart dat er geen verschil bestaat tussn gentech en organisch voedsel.
Ondanks dat de Senaat tegen is hebben de wetgevers in Vermont en Connecticut verklaard dat over verplicht labelen van gentech voedsel  zal worden gestemd. Ondertussen heeft de supermarktketen Whole Foods Markets Inc. verklaard dat in de gehele VS vanaf 2018 het gentech voedsel gelabeld zal worden. Whole Food Markets verwacht dat de vraag naar gentechvrij voedsel de komende jaren sterk zal stijgen.

Annotaties:

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s