Minima minimaliseren


In het land van Maxima komt een idiote kapitalist met het volgende idee:

Omlaag met die uitkeringen, dan wordt het voor schooiers uit andere landen niet meer interessant om hierheen te komen. Hitler had het niet misstaan, deze arrogante meedogenloze argumentatie, de duivel is tevreden over zijn slaafjes. Het geld dat bespaard wordt kan mooi naar defensie of EU-salarissen, de EU wordt gebouwd op de lijken van de armen, EU als een groot concentratiekamp.

bron: stelling.nl maandag  20 januari  2014
Onder het kiezersvolk (althans diegenen die nog de moeite nemen om hun stem te geven) is Europa bijna een scheldwoord geworden. Die stemming goed aanvoelend formuleren zelfs de meest pro-europa zijnde politici nu voorzichtige kritiek. Je kunt immers het Europese project niet overlaten aan de SP of nog vele malen erger: aan de Wildersgroupies. Ja democratie is goed, maar dan toch wel alleen voor de intellectuelen en de Grachtengordel-populatie.
Juist op zo’n moment komt één van de Europese bestuurders steun in de rug bieden. Commissaris Viviane Reding (met de portefeuille van Justitie) komt met de suggestie om de sociale voorziening in het rijkere deel van de EU verder te verminderen. Als je dat doet dat stopt de “armoede migratie”. Belemmeringen in het vrije verkeer van kapitaal, dienstverlening, goederen en personen zijn uit den boze als je één Europese binnenlandse markt wilt. Kortom, verder snijden in de sociale voorzieningen, dan komen die paar mensen uit de Balkan niet aan de deur van de Sociale Dienst kloppen. Goh, wat een goed plan mevrouw Reding. Volkshuisvesting, gezondheidszorg, milieubescherming in de efficiënte handen van de markt geven. Sociale uitkeringen op het niveau van Albanië, winsten en bonussen parkeren in belastingparadijzen. Het project Europa ten voete uit.

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s