Overheid dient te bezuinigen


En dan echt, dat wil zeggen dat ze fors gaan snijden in het aantal ambtenaren en daar ook een plan voor maken om dit structureel terug te brengen.

De bezuinigingen die ze nu doorvoeren stellen voor de overheid zelf niets voor, ze komen ten laste van de bevolking.

Het is toch vreemd te noemen dat in deze tijd van volautomatische processen nog net zo veel kosten aan ambtenaren worden uitgegeven als 30 jaar geleden.

Onze staatschuld groeit jaarlijks met 12 miljard, gewoon omdat het volgens de regeltjes mag.

Een voorbeeld:

De belastingdienst kan zo gehalveerd worden als de omkeerregel uit de wet wordt geschrapt, dit geldt ook voor alle rechters en rechtbankpersoneel dat zich er dagelijks over druk maakt.

En zo zijn er talloze manieren waarop de ambtenaren zichzelf overbodig kunnen maken, probleem is dat deze maatschappij veel heeft van de werkverschaffing tijdens de oorlog, 1000 man legden een dijk aan waarop 1000 man weer werk hadden in het afgraven.  Het project bestond echt. Daar lijkt de huidige ambtenarij tegenwoordig erg veel op.

Het blijkt dat onze economie deels ook draait om nutteloze bewegingen van goederen, kijk maar eens wat Beppe Grillo erover zegt. Tegenlicht geeft je door inzicht in vele denkers en een helder beeld over wat er mankeert aan de maatschappij en wat we eraan kunnen doen.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s