De echte financiële crises…..


Komt eraan, dollar zal in elkaar klappen net als de beurs in de VS als de opvolger van Bernanke (ook waarschijnlijk ex-Goldman Sachs) verklaart dat die luchtbel niet verder wordt opgeblazen en de 85 miljard geldverdunning per maand niet meer plaatsvindt.

Het leuke van een beurs die grote volatiliteit vertoont is dat mensen die er verstand van hebben lekker kunnen verdienen, de kneusjes moeten bloeden.

Nu begrijpt u waarom er wordt gestimuleerd om op een simpele manier deel te gaan nemen, iemand moet de rekening tenslotte betalen, we kunnen niet allemaal winnen.  Vandaar wellicht de boodschap dat sparen dom is en dat je achteruit gaat, maar let op, 1 jaar beleggen kan net zo veel achteruitgaan betekenen als 10 jaar sparen of erger nog.

Het is een duivels dilemma, want de ECB zou in principe mee moeten doen met het opblazen van de markt, want als er iets klapt, klapt het overal en doet het voor ons minder pijn.

Hoe zit dat?:

Kijk een gekelderde dollar of andere belangrijke munt betekent direct een aanslag op onze concurrentiepositie en als je niet oppast betalen wij (weer) de rekening van de crises. Zoals dat ook is gebeurd bij de vorige crises waarbij die Trichet bleef vasthouden aan een hoge rente, de Euro sterk werd, de concurrentiepositie achteruit holde en de importen toenamen. Dankzij Trichet kon de VS snel opkrabbelen en betaalde de EU de rekening, en die schapen op TV maar dwepen met een sterke Euro, de VS op een voetstuk plaatsend.

Huizencrises:

De VS heeft een roofoverval op de wereld gedaan door zakken fecaliën met een strik eromheen te verkopen als gegarandeerde beleggingen, van laag tot hoog werd er meegewerkt in dit oplichtingsspel van de  Amerikaanse verzekerings- en bankenmaffia. Tientallen miljarden hebben zij van de Nederlandse burger gestolen, het wordt tijd dar die lachende Rutte dat opeist.

 

 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s