Groei Groei Groei: tot het barst1


Ingesleten en slecht gefundeerd:

  1. Om onze economie te kunnen bekostigen moeten we groeien
  2. Stilstand is achteruitgang
  3. We moeten meer gaan werken
  4. Vrouwen moeten ook meer gaan deelnemen in het arbeidsproces
  5. De overschrijding van het budget mag maximaal 3% zijn

ad 1. Als we echt duurzaam produceren neemt onze welvaart automatisch toe, echt duurzaam heeft het woord duur, van lange duur in zich en niet vernietiging. Ons begrip duurzaamheid is gebaseerd op een artikel dat is gemaakt voor een tijdelijke periode, vernietigd wordt en waarvan de grondstoffen weer gebruik gaat maken. Nog steeds produceren, gebruiken, vernietigen en weer produceren.

Ik denk dat echt duurzaam dus betekent

  1. Goed ontwerpen
  2. Voor de eeuwigheid

Beseffen dat ingetogenheid minder inspanning kost

Beseffen dat ontwerpen voor de eeuwigheid veel minder energie kost

Wat je hebt hoef je niet te kopen, wat de familie heeft, gaat over op de erven.

ad 2. Alles wat je toevoegt in een echt duurzame economie is per definitie vooruitgang omdat er aan de andere kant niets meer af gaat.

ad 3. Dogma, gebaseerd op verkeerde uitgangspunten, je hoeft mensen niet af te schrijven als ze oud zijn, als je dat doet kost vergrijzing geld omdat je het over de balk gooit. Je stopt tonnen aan kennis in een persoon om het van de een op andere dag aan de straat te zetten. Een leven lang werken betekent juist respect. Het is al lang bekend dat thuiszitten en uit het proces niet werkt, dat is wachten op de dood. Denk goed na over welke (coachende) rol de seniore werknemer kan vervullen.

ad 4. Dit is oorspronkelijk bedacht door onze vriend Rockefeller, sponsor van de vrouwenbeweging destijds, als het volk maar lekker werkt, kan de elite zich in luxe wentelen. Inmiddels kan een persoon niet meer voldoende verdienen om een gezin te onderhouden terwijl de Cayennes, Ferraris, Maseratis en Bentleys niet meer aan te slepen zijn en er zelfs orkesten in vliegtuigen zijn voor de muziek voor de elite. Met de toegenomen productiviteit zouden we uitgaan van de jaren 60, dan zouden we met een enkel persoon nog maar 12 uur per week hoeven te werken om een gezin te onderhouden. Kun je nagaan wat er naar de elite druipt.

ad 5. de staat heeft een aflossingsvrije lening van 400 miljard en in plaats van af te lossen, wordt er jaarlijks 3% minimaal meer geleend, hoe belachelijk is dit. grof snijden in de budgetten en schrijf prijsvragen uit hoe de kosten van gedetineerden kunnen worden teruggebracht tot €0,00

De wijsheid van het volk wordt genegeerd, het wordt tijd dat de overheid zich weer als dienaar van het volk gaat opstellen

Van Dijkhuizen lanceert een plan waarbij de boel door elkaar geschud wordt maar het probleem blijft even groot, met als grote voordeel dat de elite minder belasting gaat betalen, en des te meer je verdient, des te groter het voordeel. Gewoon het hoogste tarief naar 60% en de schouders die het dragen kunnen, krijgen de last. Laat die ondernemers hun voordeel hebben, ze steken wel hun nek uit.

 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s