Groei Groei Groei: Pompen of verzuipen


De FED doet het, de Bank of Japan doet het, geld pompen , de hete luchtballon die de beurs heet wordt wereldwijd opgeblazen en het heeft effect, 85 miljard per maand door de FED levert kennelijk veel op aangezien er na 22 mei, toen Bernanke het droompje doorbrak een 3000 miljard aan aandeelwaarde is verloren op de wereldbeurs.  dus wat doen we de volgende keer:

Als de FED zijn pompje aanzet gaan we beleggen, bij het eerste (subtiele en soms gecodeerde) bericht dat er gestopt gaat worden, (wanneer dan ook, het gaat op het stop-signaal) dan gaat alles op rood en halen we ons geld snel weg, wie het eerst komt, wint het meest, er zijn altijd idioten die het spelletje niet kennen en kopen. Ook hier helpt software enorm, vandaar dat elke miliseconde telt, elke meter kabel telt.

Het heeft niets met economie te maken, dat domme geld ook niet, wat wel leuk is van een goede inflatie is dat de schulden verwateren, de export verbetert, de import wordt verminderd (zonder dat het lijkt of je protectionistisch acteert) en de rijken worden…..armer, het geld woordt verdund als het ware. Inflatie zorgt ook dat de beurs omhoog gaat omdat de onderliggende waarde gelijk blijft maar het geld simpelweg minder waard is geworden.

Zo begrijp je het wonder in Japan en in de VS.

Nu is het wel zo dat als een wint, de ander verliest en als iemand op top-niveau erg domme beslissingen neemt, dit geen domheid is, maar slechts een smerig plan.

Zo ook destijds bij aanvang van de kredietcrisis waarbij die idioot van een Trichet de rente in de EU hoog hield, indirect hebben wij dus de crisis in de VS betaald en deze naar ons toe gehaald.

We hebben jaren tegen de Duitsers gezegd mijn fiets terug, waarom zeggen we niet tegen de VS, mijn gestolen beleggingsgeld terug?

Nu neemt de EU weer de wereld op zijn schouders door niet mee te gaan in het spelletje van de VS en Japan. Dit gaat ten kosten van de EU, Wij zijn degenen die minder gaan exporteren door de bejubelde harde Euro (is relatief natuurlijk) Wij zijn degenen die meer gaan importeren.

Als je wilt weten waarom we dus een stijgende werkloosheid hebben, zie je hierboven het antwoord, dan weet je ook de oplossing, je maakt mij niet wijs dat ik zo slim ben en zij zo dom. Dit maakt deel uit van een smerig verdeel en heers spelletje.

 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s