Boycot Nestle!: Wil mensenrechten aantasten


De hoofdidioot van Nestle wil ons onze rechten afnemen.

Teken voor water als mensenrecht

 

Teken de petitieDe Verenigde Naties hebben het recht op water en sanitaire voorzieningen erkend als mensenrecht. Water is essentieel voor het leven. Maar water is ook een natuurlijke hulpbron die beperkt beschikbaar is. Het gevaar bestaat daardoor dat water handelswaar wordt.

Daarom is een groep Europese burgers een initiatief gestart: Water is een mensenrecht. Hun doel: de invoering van het mensenrecht op water en sanitaire voorzieningen op de Europese politieke agenda krijgen. Dat is mogelijk via een officieel Europees Burgerinitiatief: een petitie die door voldoende Europeanen is ondertekend.

Water als handelswaar?

Omdat schoon water een schaars goed is, willen ondernemingen er geld aan verdienen. Zo stelde Peter Brabeck, topman van het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé, onlangs in American Live Wire: “De mening dat water een mensenrecht zou zijn, vind ik extreem. Water is een levensmiddel en zou daarom een marktwaarde moeten krijgen.”

Teken nu
Er zijn bijna 10.000 Nederlandse handtekeningen binnen, terwijl er minimaal 19.500 nodig zijn. Tekent u ook? Let u er dan op dat u het formulier volledig invult, anders is uw handtekening niet geldig.

Teken de petitie.

Waarom tekenen?

“Water is een mensenrecht” geeft drie redenen om te petitie te ondertekenen. Kort samengevat:

  • Als u vindt dat alle Europese burgers gegarandeerd water en sanitaire voorzieningen moeten hebben.
  • Als u het er niet mee eens bent dat de Europese Commissie watervoorzieningen en sanitaire voorzieningen probeert te liberaliseren. Liberalisatie kan ertoe leiden dat wie niet genoeg betaalt, geen water krijgt.
  • Als u vindt dat Europa meer moet doen voor de 800 miljoen mensen wereldwijd die geen toegang hebben tot water. En voor de 2 miljard mensen die geen sanitaire voorzieningen hebben.
Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s