Crowdfunding: wisdom of the crowd: #Financiele revolutie


We hebben geen domme / corrupte bankdirecteuren nodig die beslissen waar ons geld in belegd wordt, ze hebben bewezen keer op keer dat ze het niet kunnen, ondanks belachelijk hoge salarissen.

Ik heb al eerder geschreven dat banken moeten worden genationaliseerd en geliquideerd, weggesaneerd.

Pensioenfondsen en verzekeraars eveneens.

We moeten naar een gedecentraliseerd financieel stelsel, de belegger voor een pensioen kan zelf middels crowdfunding prima beleggen in hypotheken om de hoek, hij weet wie het is en kent de woning. Van het rendement blijft er weinig aan de strijkstok hangen voor de dikke BMW’s.

Pensioen naar netto zoals ik eerder heb gemeld zorgt dat de overheid direct de oorlogskas vult met een slordige 400 miljard, genoeg om banken uit te kopen en de staatsschuld flink terug te brengen.

Banken waren nodig voor distributie van geld, deze taak kan weer terug worden gegeven aan de overheid, de winsten (potentieel zit er enorm veel winst in het bankbedrijf door leveraged banking / fractional reserve banking en daarmee geldcreatie) komen in de toekomst in de staatskas, hoeven we minder belasting te betalen.

De “supergetalenteerde” bestuurders vinden vast snel een goed betaalde andere baan, want zoveel talent, dat wil toch iedereen in zijn bedrijf halen…..

De mensen in deze sector zitten vastgeroest, maar moeten zich losweken en echt een nuttige bijdrage aan de maatschappij gaan leveren.

Verzekeraars zouden zich moeten bezig houden met maar 1 ding: verzekeren

De regels moeten worden teruggebracht tot een werkbaar minimum.

Woningmarkt vlot trekken?

LTV kan prima, maar doe het dan op termijn, geef het volk de kans om te sparen, de komende 5 jaar gewoon weer naar 108% en verbouwingen 100% meetellen in de waarde van de woning . Restschuld uit de oude woning die in box1 zat gewoon laten meefinancieren gedurende de resterende aftrekbare periode annuiteit, niet meenemen in die 108%.

Geen gratis leningen van gemeenten toestaan aan starters, dit is asociaal naar de andere burgers.

 

 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s