Nieuwe NHG 2013 normen bedroevend, weer een extra hindernis voor de woningmarkt


zie hier de normen NHG 2013

Verplicht annuïtair of lineair, maximaal 105% van de waarde van de woning financieren, hogere provisie (premie)

Versterkt door de strengere normen voor de Nibud, waarbij de leencapaciteit nog meer achteruit gaat door lagere financieringslastpercentages

Dit betekent dat een keuze voor NHG niet meer vanzelfsprekend is, de adviseur zal meer moeten rekenen en vergelijken met hogere rente (dus nog meer winst) en de opties van de banken en verzekeraars met nog wel de mogelijkheid om voor spaar- of bankspaar te kiezen. Meer werk, dus hogere kosten. Geen ruimte om het in de hypotheek mee te nemen, dus alleen mensen met eigen spaargeld kunnen een hypotheek nemen.

NHG betekent dus een snel aflopend risico voor de regering (en tegen hogere opbrengsten dus een winstpakker voor het roversduo) en in feite is deze nieuwe norm het tegemoetkomen aan de wensen van de banken die een aantal jaar geleden al hebben aangedrongen op afschaffing van de NHG.

De combinatie met een verplicht energieprestatiecertificaat (wordt straks gebruikt om je weer extra milieuheffing in de maag te splitsen) waarvoor er geen keurmeesters zijn zorgt voor een extra slot op de markt.

Al met al: Er wordt geen huis verkocht in kwartaal 1 2013 en het ligt niet aan de  waarde van de woningen, wat de regering en media je ook zullen willen laten geloven, we worden bewust naar de knoppen geholpen door de regering (dansend naar de pijpen van het IMF dat al vele landen kapot heeft gemaakt)

We hoeven helemaal niet te bezuinigen als de liggende tegoeden van de regering bij de pensioenfondsen en verzekeraars te gelde worden gemaakt, kan de staatsschuld in een keer worden ingelost, we worden bewust naar de financiële afgrond geleid om klaar gestoomd te worden voor 1 wereldregering (Nieuwe Wereld Orde NWO) zoals ze bij Bilderberg bekonkelen. De gekozen vertegenwoordigers zijn verworden tot de hoeren van het kapitaal.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s