Waar stem je op, poppetje of partij


Voor zover ik weet stemt iedereen eerst op een aprtij, dan op het poppetje, het is daarom zeer vreemd dat verraders van partijen dus de zetel mogen meenemen.

Voor mijn ogen is het vergelijkbaar met diefstal, en de ontvangende partij daarmee een heler.

Zo ook het geval hieronder

De Statenfractie van GroenLinks in Flevoland is woedend dat hun fractievoorzitter overstapt naar D66 en daarbij zijn zetel meeneemt. Omdat GroenLinks maar twee zetels had, is de partij hiermee in Flevoland gehalveerd. De partij zegt in een reactie verbaasd te zijn dat D66 de ‘door de kiezers aan GroenLinks toevertrouwde zetel’ niet respecteert. Vorige week, twee dagen voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer, werd de overstap van Jeroen Kok naar D66 bekendgemaakt. Hij gaf aan dat hij en GroenLinks uit elkaar zijn gegroeid. D66 groeit door de overstap van drie naar vier zetels. De opvolger van Kok bij GroenLinks, Simon Miske, zegt dat de partij zijn keuze respecteert, maar niet accepteert dat hij zijn zetel meeneemt. Daar is echter niets aan te doen. Het staat Statenleden vrij hun zetel mee te nemen.

Simon Miske heeft de afgelopen tijd als plaatsvervangend fractievoorzitter ervaring kunnen opdoen in zijn nieuwe functie als fractievoorzitter, zo meldt de GroenLinks fractie. Door ziekte van Kok moest hij veel aan de bak.

Ik vraag me af of die Kok dus echt ziek was,wordt dat nog gecontroleerd, hij staat er immers van ons belastinggeld.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s