Bankenunie: 5000 miljard gratis geld, wie biedt er meer 20.000 euro voor u en ik


Ik heb al eerder ingeschat dat de som van de ellende rond de 10.000 miljard beloopt, dat is 27000 euro voor iedere burger in de solvabele landen, man vrouw kind, baby.

We zijn al aardig op weg naar de totale erkenning van dit bedrag, mondjesmaat komt het, maar hieronder de eerst niet hapklare brok.

——————————

bron: stelling.nl zaterdag 15 september 2012
De Europese commissie trad afgelopen week weer eens verbaal krachtig op: meer Europa en één toezicht op banken in Europa (althans waar de Euro regeert). In een drie pagina’s omvattende paragraaf van dat plan stond opgenomen dat er ook één garantie moest komen voor de ingelegde tegoeden van klanten bij banken in de Eurozone. Toch altijd nog zo’n 5.000 miljard euries. Ondanks de crisis een aardig bedragje. En daar zouden de lidstaten samen garant voor moeten staan. Oftewel de klanten van de (bijna) failliete banken in Spanje, Italië, Griekenland, Ierland, Cyprus en Portugal zijn zeker van hun geld omdat de andere lidstaten wel zullen bijspringen. Ietsje meer bezuinigen hier dan uiteraard.
Duitsland heeft dit plan echter (als enige) afgewezen en dus gaat het voorlopig niet door. 
In Catalonië protesteerden zo’n 1,5 miljoen mensen tegen de bezuinigingsplannen van de Spaanse regering en voor een onafhankelijk Catalonië. Haalde hier het nieuws niet (kreeg op het Spaanse nieuws een minuutje of wat net voor het einde). In Portugal gaf het leger deze week en verklaring af dat zij “de bevolking zouden beschermen”. Dat aan de vooravond van de demonstratie in Lissabon van vandaag. De eerste keer sinds 1974 dat zoiets gebeurde. Maar gelukkig is het optimisme over de economie terug, aldus de Volksfiets van vandaag. 

——————————

4% van 5000 miljard is een rekeningetje van 200 miljard voor Nederland, uitgaande van 10 miljoen belastingplichtigen dus 20.000 euro p.p.

Socialisme is mooi, maar domom aan mee te doen als jij de rijkste bent.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s