Uitzendbureaus parasiteren en zuigen medewerkers uit, om wetten en rechten te ontwijken.


uitbuitbureaus onder de verf

bron: stelling.nl donderdag 7 juni 2012
Afgelopen week heeft het Actie Comité Flexwerkers een aantal uitzendbureaus in de verf gezet. Daarbij is het volgende pamflet achtergelaten:
Uitzendbureau’s kopen arbeiders voor een lage prijs in, en verkopen hen aan bazen voor een veel hogere prijs. Zo verdienen ze bakken met geld, en de baas krijgt een werknemer met zo min mogelijk rechten. Uitzendbureau’s zijn de geleiders en profiteurs van wat ‘flexibilisering’ wordt genoemd, wat voor de arbeider neerkomt op minder rechten en toenemende onzekerheid. Zij zetten zich als tweede baas tussen de arbeider en de hoofdbaas. Net als de normale baas stelen zij zo een groot deel van het geld wat óns werk oplevert.
De ‘flexibilisering’ is niets anders dan een frontale aanval vanuit de kapitalisten op de rechten en bestaanszekerheid van werkende mensen. Zij zijn hier erg succesvol in geweest. Wie weet nog hoe hij/zij aan een vaste baan kan komen? Tegelijkertijd is hun macht en rijkdom drastisch toegenomen. Het grootste deel van de politiek steunt hen hierin. Politieke partijen van Groen’Links’ tot aan de VVD werken vrolijk mee aan het afbreken van arbeidersrechten en toenemende ‘flexibilisering’ – het Kunduz-akkoord is slechts een volgende stap in een langlopend proces.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s