#Lente-akkoord, een akkoord met een valse noot, of hoe lente overgaat in barre winter.


Dit gaat de woningmarkt zeker niet helpen.

LTV gaat door annuïteit automatisch omlaag, onzin om het direct bij aanvang te eisen (2019).

Die korting op overdrachtsbelasting had ook kunnen worden gebruikt om box1 lening box1 te laten blijven, daarmee bedoel ik restschuld bij verkoop in box1 houden en geldgevers verplichten dit mee te financieren in de hypotheek. Daarmee zorg je dat doorstromen weer kan, nu wordt het geblokkeerd doordat restschuld bij verkoop onevenredig zwaar drukt op de leencapaciteit. Die beperking in leencapaciteit zorgt ervoor dat mensen niet willen zakken met de prijs van de woning omdat de koop van een andere woning niet meer kan, huren kan alleen door een groot consumptief krediet mee te slepen waardoor de totale maandlasten nog hoger zijn dan de lasten van het bestaande huis.

Dit is geen hogere wiskunde maar ik kan wel zeggen dat de economen veelal hebben geleerd hoe anderen denken en kennelijk het zelf niet meer kunnen.

VVD neemt terecht afstand van dit monster dat ze hebben geschapen, wanneer stapt er een politicus naar voren met gezond verstand en die bereid is te vechten?

Zorg je dat dit goed komt, dan gaat het weer beter met het vertrouwen en kunnen we wellicht weer met een gelijk tempo gaan groeien als in Duitsland, onze groter broer.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s