Geen nieuws is zeker geen goed nieuws: Propaganda media hoor je er niet over


stelling.nl woensdag 25 april 2012
Ging een man aan de wandel. Op 11 april. Twee dagen later vonden ze hem terug. In een strawberryloos veld, een paar kilometer van Porton Down in het lieflijke Wiltshire. Dood als twee pieren. Zelfmoord volgens de vliegensvlugge Britse autoriteiten.
Het gaat om dr. Richard Holmes. Hij was het hoofd van een club die zijn hoofd brak over het machtig interessante probleem hoe je het personeel aan boord van een RAF Sentinel nog beter kon beschermen tegen een vijandelijke chemische voltreffer. Maar vorige maand kreeg hij daar kennelijk tabak van en nam ontslag bij het in Porton Down gevestigde militaire onderzoekcentrum. Waarom? Officieel nog niet bekend, officieus uiteraard wel. Holmes leed aan stress. Het is wat hè?
Voordat ie werd gevonden roeptoeterde de lokale speursmurfen al rond dat Holmes aan de vooravond van zijn laatste wandeling op het internet had zitten goegelen naar antwoord op de vraag hoe je jezelf kon kelen met chemische narigheid. Dus mocht je Richard ergens buiten westen aantreffen was het beter om met je tengels van hem af te blijven. De familie was knap pissed off van dat lullige omroepbericht, want een beetje feut in die richting weet al met welk chemisch goedje je het aangenaamst kan uitstappen. Laat staan een doorgestudeerde bolleboos in de chemie.
Overigens was Holmes een ouwe gap van dr. David Kelly. De VN-controleur van biochemisch wapentuig, die eveneens actief was op Porton Down en naar de smaak van de Britse regering iets te ver zijn wafel had opengetrokken over de kutsmoes, dat Saddammeke ons een afzichtelijk soepje kon serveren. Kelly werd in 2003 gezelfmoord. Hij was even gaan wandelen in de buurt. Ja, dezelfde buurt (1).

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s