Mensenrechten: Marrokanen “dumpen” vrouwen en kinderen


Onderstaand artikel gaat over Amsterdam alleen, dus kun je nagaan hoeveel het betreft als je Rotterdam en Den Haag erbij betrekt. Kennelijk een goede manier om van al te eigenzinnige types af te komen? Waarom hoor ik nooit over mensenrechten als het over Nederland gaat? Straks een bakje thee en zeggen dat de vader het niet meer mag doen, gevangenisstraf zou het gezin alleen maar ontwrichten toch (volgens achterlijke rechters in ieder geval).

Bron: Parool.nl 3-2-2012 De gemeente Amsterdam gaat leerplichtambtenaren inzetten om het te kunnen signaleren wanneer Marokkaanse vrouwen en kinderen in het land van herkomst door hun man of vader zijn gedumpt.

Wethouder Lodewijk Asscher heeft Bureau Leerplicht opdracht gegeven meer aandacht te besteden aan mogelijk gedwongen achterlating van vrouwen en kinderen. Medewerkers gaan aanvullend onderzoek doen als ze hiervoor signalen krijgen.

Dit schrijft het stadsbestuur in antwoord op vragen van GroenLinksraadslid Fenna Ulichki, naar aanleiding van publicaties in Het Parool.

Jaarlijks worden minstens tachtig vrouwen en ruim honderd kinderen in Marokko tegen hun wil achtergelaten, zonder paspoort of geldige verblijfspapieren om weer mee terug te kunnen keren naar Nederland. De mannen kunnen hen probleemloos laten verwijderen uit de gemeentelijke basisadministratie van Amsterdam.

Om beter zicht te krijgen op het fenomeen zal Bureau Leerplicht in actie komen als scholen signaleren dat leerlingen na een vakantie niet meer verschijnen. Dat geldt ook wanneer bij een gepland gesprek de ouders niet komen opdagen of alleen de vader verschijnt en contact met de moeder of de kinderen onmogelijk is. Bij een vermoeden van gedwongen achterlating zal de leerplichtambtenaar de politie of jeugdzorg inschakelen. (Bas Soetenhorst)

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s