Wat gooiden de Amerikanen op Fallujah?


Bron: http://www.zapruder.nl   De massamoord door Amerikaanse troepen in de opstandige Irakese stad Fallujah in het jaar 2004 gaat niet alleen de geschiedenisboeken in als een van de vele dieptepunten van de Amerikaanse veroveringstocht in het land van de Eufraat en Tigris, maar ook als slagveld waarop de Amerikanen talloze kennelijk experimentele wapens voor het eerst gebruikten. Witte fosfor, wereldberoemd geworden door de spookachtige beelden van de Israelische bombardementen van de Gazastrook, verschillende soorten munitie met verarmd uranium en, schijnbaar, een nog niet nader bekend wapen met verrijkt uranium. Tot deze conclusie komt de wetenschapper Christopher Busby van de universiteit van Ulster. Hoewel verarmd uranium, een afvalproduct uit het verrijken van uranium voor de nucleaire industrie of atoomwapens, veelal verantwoordelijk wordt gehouden voor explosieve toename van vreemdsoortige kankers en afwijkingen bij babies in oorlogsgebieden als Kosovo, Afghanistan en Irak, laat een onderzoek van genoemde Busby dat juist verrijkt uranium (U235) wellicht de doodsoorzaak nummer 1 in Fallujah is.

In een eerder onderzoek uit 2010 toonde Busby onomstotelijk aan dat in het Irakese Fallujah na het beleg van 2004 een abnormale hoeveel mensen aan kanker stierven, babies met misvormingen geboren werden en dat de verhouding tussen het aantal geboren jongetjes en meisjes ernstige afwijkingen vertoonde (veel meer jongetjes). Om de oorzaak van deze constateringen te vinden, werd bij een tweede onderzoek grondmonsters genomen, drinkwater en andere waterbronnen onderzocht, alsmede haarmonsters van 25 ouders met misvormde kinderen genomen. In alle gevallen werden hoge hoeveelheden uranium gevonden, wat de genetische schade bij de kinderen kan verklaren. Maar verbazingwekkend genoeg handelde het niet om verarmd uranium maar juist licht verrijkt uranium met de isotoop U235.

Hieruit concludeert de wetenschapper dat waarschijnlijk een nog niet nader bekend experimenteel wapen rond Fallujah is ingezet. Een duur wapen, mogelijk een thermobarisch explosief indien men Amerikaanse wapen-patenten erop naslaat, of misschien een soort neutronenbom. Volgens Busby laten onderzoeken in oorlogsgebieden als Libanon, Gaza, Afghanistan en de balkan soortgelijke resultaten zien. De inzet van een wapen met juist verrijkt uranium.

Om de conclusies sluitend te krijgen wil Busby ook veteranen die rond Fallujah hebben gevochten en later ziek zijn geworden, onderzoeken.

Een interview met de wetenschapper over het onderzoek is hier te vinden. 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s