Economische precisie bombardementen op fall-guy Europa (2)


AAA-status NL onder druk

Bron: Telegraaf.nl AMSTERDAM –  De AAA-status van Nederland staat mogelijk onder druk. Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft de rating van zes landen, waaronder Nederland, ‘in observatie’.
Kredietbeoordelaar Standard & Poor’s heeft Nederland, Duitsland en de vier overige ’triple A’- landen in de eurozone gewaarschuwd dat ze hun hoogste rating kunnen verliezen als de economische crisis zich in Europa verder verdiept, die het gevolg is van de besluiteloosheid rond het Europese schuldenprobleem. Daarmee zet S&P een enorme stok achter de deur voor de Europese regeringsleiders om eind deze week op de top in Brussel spijkers met koppen te slaan.

S&P dreigt Duitsland, Frankrijk, Nederland, Oostenrijk, Finland en Luxemburg op ’creditwatch negative’ te zetten, wat inhoudt dat de ’triple A’- rating binnen negentig dagen kan worden afgewaardeerd naar AA+.

De markten hielden er al langer rekening mee dat Frankrijk zijn drie ’A’s’ zou verliezen, voor Duitsland wordt dat als minder waarschijnlijk gezien

————————————————————————————————

Mijn conclusie: Leidt lekker af van de verotte Amerikaanse economie

 

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s