Volksgezondheid? aan het werk luiwammessen!


Aspartaam in Wonderland

Het zoveelste onafhankelijke onderzoek naar de gevaren van het zoetmiddel aspartaam heeft wederom negatieve resultaten gebracht.

Bron http://www.stelling.nl door Dennis Rodie

Het Italiaanse Ramazzini Instituut heeft een langdurig wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd waaruit bleek dat er een link bestaat tussen leukemie en aspartaam, zelfs bij hoeveelheden die onder de “aanvaardbare dagelijkse inname” (ADI) liggen. Hoe komt het dat eerdere onderzoeken dat nooit hebben laten zien? Het Ramazzini onderzoek liet hun ratten leven totdat ze zelf doodgingen en werden toen onderzocht op onder andere tumoren. Dat was nog niet eerder gedaan.

Hoe komt het toch dat vrijwel al het onafhankelijke onderzoek negatieve resultaten laat zien terwijl het industriële onderzoek geen vuiltje aan de lucht ziet?
Skepter (1) dacht in de zomer van 2004 de hetze tegen aspartaam even voorgoed stop te zetten en concludeerde arrogant dat aspartaam van alle zoetjes verreweg de veiligste was. Kleintje Muurkrant en ik kwamen tot tegenovergestelde conclusies. Marie Prins, de schrijfster van het Skepter-artikel (2) noemde mij zelfs een “fervente bestrijder van aspartaam”, zonder overigens inhoudelijk op mijn artikel in te gaan.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s