Hoe banksters van Wall Street uw pensioen roofden


Mensen op hoge posities met hoge salarissen zijn vaak de slimsten niet, louter en alleen omdat zij uit het goede nest komen, zorgt ervoor dat ze op deze posities zitten. U laat zich wijs maken dat deze mensen ongelofelijk getalenteerd zijn en het is geheel onduidelijk wat ze doen, maar het zal best ingewikkeld zijn en daarom mogen ze ook zo veel verdienen. Soms kost hun onnozelheid u veel geld.

Elliot Spitzer, Officier van justie in New York probeerde in 2008 echte witteboordencriminelen voor de rechter te brengen, met hem werkte het instrument sex prima om hen uit te rangeren.

Sinds Clinton hebben de presidenten van de VS zich door de banken erin laten luizen, goede correctiemechanismen en toezicht werden stuk voor stuk afgeschaft dankzij de beloften van de banken dat ze zich netjes zouden gedragen. (Zie begin van dit artikel)

Tegen het einde van 2006 bezat Goldman een portefeuille van 6 miljard dollar aan Amerikaanse hypothecaire leningen. Dit was resultaat van het mede opzetten Goldman van een nieuwe handels-index genoemd ABX, waardoor het grote beleggingen bezat in hypotheek-gerelateerde effecten. Maar in december 2006, kwam een groep van top executives van Goldman – met inbegrip van Viniar, hypothecaire chief Daniel Sparks en senior executive Thomas Montag – tot de conclusie dat Goldman was oververtegenwoordigd in hypotheken en dat zij dit zo snel mogelijk dienden te veranderen. Uit interne memos blijkt dat de leidinggevenden zich al snel bewust waren dat deze bron van oplichting de wereldeconomie een flinke deuk zou kunnen geven: hypotheken toegekend zonder documentatie, leningen met weinig of geen eigen vermogen. Op 14 december, tijdens de ontmoeting van Viniar, Sparks en andere executives, werd de noodzaak benadrukt de noodzaak om de gigantische vertegenwoordiging in hypotheken te verlagen.

Sparks verstuurde na die vergadering een zeven-punts memo leggen uit hoe de bank hypotheken moest lozen. Vermelding nr. 2 is bijzonder opmerkelijk. ‘Verspreid zoveel mogelijk op obligaties met als op basis nieuwe lening-securitisaties, “Sparks schreef:” en schoon eerdere standpunten. ” Met andere woorden, vind zo veel mogelijk investeerders (sukkels, w.o uw pensioenfondsen en onze Nederlandse banken, u weet wel met die bonussen) die deze risicovolle investeringen kunnen overnemen. Goldman was als een autodealer die besefte dat ze voorraad auto’s met defecte remmen hadden. In plaats van de aankondiging van een recall, een twee-voudig plan ontplooide om hier maximaal aan te verdienen. Ten eerste, door het op de markt dumpen deze gevaarlijke producten, en ten tweede, door het afsluiten van een levensverzekering op de levens van die de dwazen die deze dodelijke auto’s kochten.

De grootste criminelen die de kredietcrisis hebben veroorzaakt willen er mee weg komen, deinzen er niet voor terug om onder ede te liegen, zijn slim genoeg om domme presidenten erin te luizen, hebben machtige posities. Lees het hele artikel in Rolling Stone, Matt Taibbi, onderzoeksjournalist, publiceerde hierover een lezenswaardig artikel (zie).

U weet nu waarom u straks (nagenoeg) geen pensioen heeft.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s