Is genetisch gemodificeerd voedsel veilig?


Bron: Zaplog

De American Academy of Environmental Medicine (AAEM) denkt van niet. De Academie melde dat “Verschillende dieronderzoeken ernstige gezondheidsrisico’s aangaven in verband met gentech voedsel”, inclusief onvruchtbaarheid, immuun problemen, versnelde veroudering, defecte insulineregulatie en veranderingen in de belangrijkste organen en het gastrolintestinale systeem. De AAEM vroeg artsen patiënten te adviseren genetisch gemodificeerd voedsel te vermijden.

Voordat de FDA besloot om GGO’s zonder etikettering in voedingsmiddelen toe te laten, hadden FDA wetenschappers herhaaldelijk gewaarschuwd dat genetisch gemodificeerde levensmiddelen onvoorspelbare, moeilijk te detecteren bijwerkingen kunnen creëren, waaronder allergieën, toxinen, nieuwe ziekten en nutritionele problemen. Zij drongen aan op lange termijn veiligheidsonderzoeken maar werden genegeerd.

Sindsdien zijn de bevindingen inclusief:

*Duizenden schapen, buffels en geiten stierven in India na grazen van Bt-katoen planten.
*Muizen die voor langere tijd genetisch gemodificeerd maïs aten hadden minder en kleinere jongen.
*Meer dan de helft van de jongen van de moederratten die gevoerd waren met GM soja stierven binnen drie weken en waren kleiner.
*Testikelcellen van muizen en ratten op een GM soja dieet veranderden aanzienlijk.
*Bij de derde generatie hadden de meeste met GM soja gevoerde hamsters het vermogen verloren om jongen te krijgen.
*Knaagdieren die gevoed werden met genetisch gemodificeerd maïs en soja toonden immuunsysteemreacties en tekenen van vergiftiging.
*Gekookte GM soja bevat zoveel als 7 keer de hoeveelheid van een bekende soja allergeen.
*Soja allergieën zijn kort nadat GM soja werd ingevoerd in Groot-Brittannië met 50% omhooggeschoten.
*De maagwand van ratten die gevoerd werden met GM aardappelen toonde overmatige celgroei, een aandoening die kan leiden tot kanker.
*Onderzoeken toonden orgaanlaesies, veranderde lever en alvleeskliercellen, veranderde enzymwaarden, enz.

In tegenstelling tot de veiligheidsevaluaties voor medicijnen zijn er geen klinische proeven met genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen bij mensen. Het enige gepubliceerde menselijke voedingexperiment onthulde dat het genetisch materiaal dat is ingebracht in gentech soja zich verplaatst in de bacteriën die in onze darmen leven en blijft functioneren. Dit betekent dat lang nadat we gestopt zijn met het eten van GM voedsel we mogelijk nog steeds continu deze GM eiwitten in ons produceren. Dit zou kunnen betekenen:

*Als het antibiotica gen dat is ingebracht in de meeste genetisch gemodificeerde gewassen zich verplaatst zou het superziekten, resistent zijn tegen antibiotica, kunnen creëren.
*Als het gen dat Bt toxine in GM maïs creëert zich verplaatst, zou het onze darmflora in levende bestrijdingsmiddelenfabrieken kunnen veranderen.

Echter, er zijn geen onderzoeken geëvalueerd of antibioticum of Bt-toxine genen zich verplaatsen, dat is één van de belangrijkste problemen. De veiligheidsbeoordelingen zijn te oppervlakkig om zelfs het grootste deel van de potentiële gevaren van GGO’s te identificeren. Zie onze brochure Health Risks en State of the Science verslag voor meer details en citaten.

Door, Jeffrey Smith.

Advertenties

Dank voor je reactie!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s